Ruiner etter den store eksplosjonen som rystet Beirut tidligere i år. Foto: AP Photo/Hussein Malla.

Libanons avtroppende statsminister Hassan Diab og tre tidligere ministre er tiltalt i forbindelse med den enorme eksplosjonen i Beirut i august.

Over 200 mennesker mistet livet og store deler av Beirut sentrum ble lagt i grus da 2.750 tonn ammoniumnitrat gikk i lufta i en enorm eksplosjon ved byens havn 4. august.

Dommer Fadi Sawan tok ut tiltalen etter at granskingen viste at de fire hadde fått en rekke skriftlige advarsler mot å utsette en løsning på problemet med ammoniumnitratet som ikke var lagret på forsvarlig vis.

– De tok ikke de nødvendige forholdsreglene for å unngå eksplosjonen og de enorme skadene, sier en kilde i det libanesiske rettsvesenet.

Foruten Diab er også tidligere finansminister Ali Hasan Khalil, arbeidsminister Yusef Fenianos og samferdselsminister Ghazi Zaiter tiltalt. De fire er de første som blir stilt til ansvar for ulykken.

Den voldsomme eksplosjonen førte til et sydende raseri i en befolkning som allerede var grundig lei av korrupsjon og dyp økonomisk krise.

De krevde full utskifting av landets politikere, og ingen av Libanons mange politiske og religiøse sekter og fraksjoner gikk fri.

Interessert i Midtøsten? Her er julegaven til deg selv eller andre: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.