Krateret etter den enorme eksplosjonen i Libanons hovedstad Beirut er 43 meter dypt, opplyser en talsmann for sikkerhetsapparatet.

Det er franske eksperter som gjør vurderinger av situasjonen i havneområdet etter eksplosjonen, som har beregnet dybden på krateret.

Krateret er langt større enn det som oppsto i gata etter den kraftige eksplosjonen som tok livet av tidligere statsminister Rafik Hariri i 2015. Det hullet var ti meter i diameter og to meter dypt.

2.750 tonn ammoniumnitrat som lå oppbevart som en tikkende bombe i en lagerbygning i havna, gikk i lufta tirsdag. Havneområdet ble jevnet med jorda, og store deler av sentrum av Beirut ble smadret.

Bilder fra stedet viser et stort rundt hull fylt med vann der lagerbygningen tidligere sto.

Eksplosjonen kunne merkes over hele landet og så langt borte som på Kypros og ble registrert av det amerikanske jordskjelvsenteret med en styrke på 3,3.

Minst 158 mennesker mistet livet, 6.000 ble skadd, og flere hundre tusen har mistet boligene sine. Bildet viser den ødelagte kornsiloen. Foto: Mohamed Azakir/Reuters/Scanpix

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.