En tjenestehund sendes inn i ruinene etter den massive eksplosjonen i Beiruts havneområde. Tirsdag ankommer Italias statsminister Beirut for å vise solidaritet. Foto: REUTERS / Mohamed Azakir / NTB Scanpix

Libanesiske myndigheter tok tirsdag imot Italias statsminister Giuseppe Conte i Beirut. Besøket understreker Italias solidaritet overfor Libanon, ifølge Conte.

Conte skal møte Libanons president Michel Aoun og påtroppende statsminister Mustapha Adib. På agendaen står blant annet et besøk til havna i Beirut, som ligger i ruiner etter den massive eksplosjonen 4. august, forårsaket av brann i et lager som inneholdt ammoniumnitrat.

Conte skal også besøke det italienske skipet som fraktet utstyr og bisto libanesiske brannmannskaper etter ulykken der 190 mennesker mistet livet og 6000 ble skadd.

– Besøket er et konkret vitnesbyrd om italiensk solidaritet overfor Libanon og det libanesiske folket, sa Conte i et intervju med den franske avisa L’Orient-Le Jour før avreise.

Eksplosjonen førte til store protester mot libanesiske myndigheter og regjeringens avgang. Landet er nå i gang med å danne ny kriseregjering.

Conte har understreket at Libanon trenger en regjering og ledelse som har folkets støtte og tillit.

– Jeg håper det pågående arbeidet med å danne ny regjering kan bli fullført snart og at et avgjørende reformprogram vil bli iverksatt for å møte de legitime aspirasjonene til det libanesiske folket, sa Conte til avisa.

Italia har i tillegg nesten 12.000 soldater stasjonert i Libanon, der de tar del i FNs fredsbevarende styrke (Unifil). Contes Libanon-besøk finner sted knappe to uker etter at Italias forsvarsminister, Lorenzo Guerrini, besøkte landet.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.