Katherine Tai i Ways and Means-komiteen under høringene om den nye nordamerikanske handelsavtalen i 2019. Skjermdump: C-Span

Amerikanske medier melder torsdag morgen at Joe Biden vil nominere kinesisk-ættede Katherine Tai til sin nye handelsrådgiver. Tai er i dag rådgiver for handelsspørsmål i Ways and Means-komiteen – en komité som jobber med skattespørsmål, i Representantenes hus.

Rollen som handelsutsending inngår i presidentens administrasjon i Det hvite hus, og Senatet må derfor stemme over nominasjonen.

Tai snakker flytende mandarinkinesisk. Hun har blant annet bidratt til å utvikle USAs handelsstrategi i handelstvister med Kina, og fra sitt komitéarbeid i Representantenes hus bisto hun i fjor i forhandlingene med Trump-administrasjonen om den nye nordamerikanske handelsavtalen. (NTB)

Om Biden blir USAs neste president og nominasjonen blir godkjent i Senatet, vil Katherine Tai bli den første asiatisk-amerikanske kvinnen til å bekle vervet som US Trade Representative.

Tai ble født i Connecticut av taiwanske foreldre og kan snakke flytende mandarin. Hun er utdannet ved Yale University og Harvard Law School, og hun underviste i engelsk i to år i den kinesiske byen Guangzhou. (Taiwan News)

Følg med på Dagsorden, på Facebook, på YouTubeRumble og PodBean! Søk opp Document.no og abonnér eller lik, slik at du ikke går glipp av nyheter sett og satt i sammenheng!

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her. Vi pakker og sender for deg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂