Petteri Taalas, generalsekretær i World Meteorological Organization, informerer media under fremleggingen av den årlige rapporten for 2019.  25. nov 2019. Bilde: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

I dag la Verdens Meteorologiske Organisasjon (WMO) frem sin årsrapport. Mengden av drivhusgasser i atmosfæren nådde nye rekorder i fjor og har fortsatt å øke i år, trass i koronapandemien og betydelig mindre økonomisk aktivitet. Det melder NTB.

Det var forventet at nivået av plantenæring i atmosfæren ville falle som følge av nedstengninger under Kinasyken, ikke minst gjennom betydelig redusert luftfart og turisme. Tallene fra WMO strider derfor mot den rådende konsensus om at økningen av CO2 i atmosfæren skyldes menneskelige utslipp.

NTB slår i sin melding fast, at «drivhusgassene er den viktigste årsaken til klimaendringene». Dette er ikke vitenskapelig bevist, og bestrides bl.a. av ledende solforskere.

 

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.