Varaordfører Kamzy Gunaratnam i Oslo konkurrerer med Zaineb Al-Samarai om andreplassen på stortingslisten til Oslo Arbeiderparti Foto: Terje Pedersen / NTB

Varaordfører Kamzy Gunaratnam i Oslo var på vei ut av stortingslisten til Oslo Ap. Nå kan hun havne nesten på topp.

Arbeiderpartiet i Oslo regner med å få inn minst fire representanter på Stortinget ved stortingsvalget høsten 2021. Det er klart at partileder Jonas Gahr Støre står øverst på listen. Tredjeplassen går trolig til Espen Barth Eide og femteplassen til Oslo Aps leder Frode Jacobsen.

Spenningen står om hvilke kvinner som skal stå på andre- og fjerdeplass på listen. En opptelling NRK har gjort viser at det ligger an til at Trine Lise Sundnes får fjerdeplassen, mens Gunaratman og Zaineb Al-Samarai konkurrerer om andreplassen.

Zaineb Al-Samarai er utdannet jurist, og sees her sammen med listetoppen for Oslo Ap, Jonas Gahr Støre. Foto: Ap

Jevnt

Førsteutkastet fra nominasjonskomiteen ble lagt fram 1. november. Et mindretall i komiteen ville ha Gunaratnam som numre fire, men flertallet ville heller ha LO-kandidaten Trine Lise Sundnes.

Al-Samarai er foreslått som nummer to av nominasjonskomiteen. Hun sto på sjetteplass ved forrige stortingsvalg og har møtt som vara på Stortinget i inneværende periode.

Totalt er det 300 delegater som kan avgi stemme på det digitale nominasjonsmøtet 1. desember. NRKs opptelling viser at Gunaratnam leder, men at det er jevnt.

Gunaratnam er den foretrukne kandidaten til AUF. En av fire som har stemmerett på nominasjonsmøtet kommer fra AUF, skriver Dagsavisen.

– Vil bruke tiden godt

Nominasjonskomiteen, som ledes av Tone Tellevik Dahl, legger fram sitt endelige forslag til liste tirsdag 24. november. Det blir listen delegatene må ta stilling til på nominasjonsmøtet.

– Tilbakemeldingene fra lagene viser at komiteen fortsatt har en jobb å gjøre. Det synes klart at lagene ønsker Trine Lise Sundnes på fast plass. Hvem som bør stå på andre, sjette og eventuelt sjuende eller åttendeplass er det delte meninger om i lagene og det tema vi nå må bruke tiden godt på de neste dagene sier Tellevik Dahl til NTB.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.