Partileder Jonas Gahr Støres og varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam fikk andreplassen på Oslo Aps nominasjonsliste, på plassen bak Jonas Gahr Støre.

NTB melder at Kamzy Gunaratnam vant kampvoteringen om andreplassen på Oslo Aps stortingsliste mot Zaineb Al-Samarai. Gunaratnam vant med 137 stemmer mot 119 stemmer til Al-Samarai. Ap-leder Jonas Gahr Støre har førsteplassen på listen.

VG supplerer:

«32 år gamle Kamzy Gunaratnam er i dag varaordfører i Oslo for andre sammenhengende periode. Hun er opprinnelig fra Sri Lanka, men har vokst opp i hovedstaden. Gunaratnam representerer Grorud Ap og har blant annet vært leder av Oslo AUF tidligere. Hun har sittet i Oslo bystyre siden 2007.»

Dermed blir Gunaratnam sannsynligvis å se på stortinget fremfor i Oslo Rådhus fra neste høst. På Stortinget får hun blant annet etter alt å dømme selskap med sin rødgrønne byrådskollega i Oslo, Lan M. Berg (MDG). Også Berg er nominert på antatt sikker plass til Stortinget.

Det rødgrønne Oslo-byrådet har fra mange hold møtt massiv kritikk for det mange kaller rent vanstyre i Oslo. Det knyttes antagelig en del spenning til hva disse to bringer med seg inn i styringen av landet.

Les også: Oppgitt politiker: – Oslo er en hovedstad, ikke en bondegård. MDG raserer byen

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.