Frankrikes president Emmanuel Macron, her i en pressekonferanse ved Notre Dame-kirken i Nice, Sør-Frankrike, torsdag 29. oktober 2020. En terrorist bevæpnet med kniv drepte minst tre mennesker i en kirke i Nice. Angrepet fikk statsministeren til å kunngjøre at Frankrike hevet sikkerhetsberedskapen til høyeste nivå. Det var det tredje jihadistangrepet på to måneder i Frankrike. Foto: Eric Gaillard / Pool via AP / NTB

Media bidrar til å legitimere muslimske terrorhandlinger ved å fremstille Frankrike som et «islamofobisk» og «rasistisk» land, sier den franske presidenten Emmanuel Macron.

I en kommentar til New York Times sier Macron at «alle land i verden» støttet Frankrike etter terrorangrepet i Paris for fem år siden.

– Når jeg ser flere aviser som jeg tror kommer fra land som deler våre verdier, legitimere denne volden og påstår at det grunnleggende problemet er at Frankrike er rasistisk og islamofobisk, da mener jeg at de grunnleggende prinsippene har gått tapt, fortsetter presidenten ifølge AFP.

Det som får Macron til å reagere sterkt, er vestlige mediers kritikk av framstillingen av terroristene bak de nylige muslimske terrorangrepene i Frankrike som ofre.

«Hvorfor fremmer Frankrike sinne i den muslimske verden?» spurte nyhetsbyrået AP for eksempel i et sterkt kritisert Twitter-innlegg som deretter ble slettet. AP nevnte som en forklaring Frankrikes «brutale kolonitid» og at Macron selv «blir sett på som ufølsom for den muslimske troen».

Liknende reaksjoner har blitt sett i Norge. Document har i flere artikler omtalt Kongsberg-mannen som ble oppsøkt av politiet etter å ha hengt opp Muhammed-karikaturer i byen. Saken endte med at politiet måtte beklage.

Politiet har ringt Kongsberg-mannen og beklaget: – Vi tok feil

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.