En muslimsk soldat roper Allahu Akbar fra toppen av en armensk kirke i Artsakh (Nagorno-Karabakh). Skjermdump: Twitter

Den armenske ambassadøren til Nederland twitret søndag en video av en væpnet soldat på toppen av et armensk kirkebygg, mens han roper ut kjente rop som ikke etterlater noen tvil om opprinnelsen. Ambassadøren holder nabolandenes ledere ansvarlig og appellerer til EU og UNESCO.

Videoen viser en soldat på klokketårnet i en armensk kirke i Artsakh (Nagorno-Karabakh) som priser Allah ved blant annet å rope «Allahu Akbar» fra full hals. Videon spres nå raskt på sosiale nettverk. Ingen kan være i tvil om at soldaten er en erobrer, hva enten det er en syrisk jihadist, eller en aserbajdsjansk soldat. Han er iført standard aserbajdsjanske militære kamuflasjebukser.

På Twitter kommer det kommentarer som viser til lignende herjinger mot serbisk-ortodokse kirker og klostre i Kosovo, etter at NATO bombet den kosovo-albanske KLA-geriljaen til makten i krigen mot Serbia i 1998-99.

Det kommer også motrøster fra aserbajdsjanere som fikk sine byer ødelagt i høstens krig mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Kristne i Aserbajdsjan frykter for kirkene når muslimene overtar områder

Les også del I og del II av Fridtjof Nansens beskrivelser av Armenia. Del tre publiseres mandag.

Se nyheter og analyser i Dagsorden på vår YouTube-kanal, alle hverdager kl 20:00!

Dagsorden-sendingene distribueres også som podkast på Podbean!

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.