Medlemmer av Somalisk Velferdsforening Østfold samlet i foreningens lokaler i Fredrikstad i februar i år. Foto: SVFO

Lederen av Somalisk Velferdsforening i Fredrikstad forteller om skam og stigmatisering etter koronautbruddet i det somaliske miljøet i byen.

– Nå som det får så mye oppmerksomhet, oppstår det også mye skam. Det gjør at noen kanskje ikke tør å teste seg. Det er skummelt å bruke for mye pekefinger, sier Mohamed Ilmi Sibriye til Fredriksstad Blad.

Mohamed Ilmi Sibriye, Leder i Somalisk Velferdsforening, Østfold. Foto: SVFO

Totalt 85 personer har testet positivt for koronaviruset etter utbruddet i forbindelse med minnestunder etter et dødsfall i miljøet, men Sibriye understreker at det ikke er snakk om et større, organisert arrangement.

– Slik jeg har forstått det, har minnestunden foregått ved at mindre grupper på 2–3 mennesker har kommet på besøk til den sørgende familien for å kondolere. Jeg vet ikke hvor lenge dette har pågått, sier han.

Sibriye er derimot klar på at det ikke er forsvarlig å besøke folk på denne måten, men forklarer at det også er to andre smitteklynger i Fredrikstad.

Totalt er det registrert 270 smittede i Fredrikstad kommune de siste 14 dagene, mens det siden mars er registrert 696 smittede.

Les også:

Faktisk og FHI bortforklarer – somaliere vil komme foran i vaksinekøen

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

 

 

Se Dagsorden på Documents YouTube-kanal, hver ukedag kl 20:00.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.