Foto: Roy

Den 10.11 kl 1400 foregikk den offiselle seremonien for den nye Ruth Maiers plass. Representanter fra Oslo kommune var der sammen med Guri Hjeltnes, leder for Holocaustsenteret. Initiavtivtaker Jan Erik Vold leste dikt sitert i den nylige VG-kronikken om Ruth Maier og Gunvor Hofmo.

Cirka 30 stykker møtte opp, men grunnet coronatiltak ble det en litt mer nedtonet markering, med registrering av navn og telefonnummer på de oppmøtte. Selve skiltet kommer opp senere en gang. Nå har forøvrig Ruth Maier tre minnesmerker etter seg i Oslo by, en snublestein foran hennes siste bolig i Dalsbergstien 3 like i nærheten, selve gateplassnavnet, og en statue, kalt Overrasket, av Gustav Vigeland som hun sto modell for, ikke i selve Vigelandsanlegget men i Frognerparken like nedenfor. Det fins også en gate og en plakett i Lillestrøm hvor hun bodde i begynnelsen.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.