Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB 

Brasil stopper forsøkene av den kinesiske vaksinekandidaten Sinovac etter det som omtales som en alvorlig hendelse. Produsenten mener vaksinen er trygg.

Nyheten kommer dagen etter at Pfizer og Biontech meldte at en vaksine de har utviklet, var 90 prosent effektiv for å stoppe koronaviruset. Vaksinen er i tredje testfase.

Sinovac er inne i samme testfase. Den kinesiske vaksinen, som allerede er gitt til de ansatte i selskapet, stoppes med umiddelbar virkning i Brasil, etter en hendelse helsemyndigheter i landet omtaler som alvorlig og skadelig.

Det er ikke klart hva slags hendelse det er snakk om, eller om den er direkte forårsaket av vaksinen, som er omstridt i Brasil. Helseministeren i Brasil har tidligere varslet at landet vil kjøpe inn 46 millioner doser av Sinovac-vaksinen, noe president Jair Bolsonaro grep inn og stoppet.

– Det brasilianske folk skal ikke være noens forsøkskanin, sa han.

Den kinesiske produsenten, Sinovac Biotech, sier i en uttalelse at de er sikre på at vaksinen er trygg, og at hendelsen i Brasil ikke hadde noe med vaksinen å gjøre.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.