Politet jobber på åstedet etter angrepet i juli 2016. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB

Det er tatt ut tiltale mot tre tunisiere, en fransktunisier og fire albanere som kobles til lastebilangrepet som drepte 86 personer i Nice i 2016.

Fire av de tiltalte er i politiets varetekt, to overvåkes, og to er på rømmen. De tre hovedtiltalte skal ifølge tiltalen ha kjent til at et angrep skulle finne sted, men ikke de presise detaljene. Dermed slipper de en mer alvorlig tiltale for medvirkning.

Fransk-tunisiske Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte lastebilen inn i en menneskemengde som feiret den franske nasjonaldagen 14. juli 2016. Etter en ferd på to kilometer der han kjørte i hjel 86 personer, ble han skutt og drept av politiet. Ekstremistgruppa IS hevder at Bouhlel var tilknyttet dem.

Til sammen fem andre er tiltalt i forbindelse med anskaffelsen av et våpen Bouhlel skulle bruke, men etterforskningen har kommet fram til at de trolig ikke visste hva våpenet skulle brukes til.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.