Mediene som heier på Bidens går stille i dørene om hans mansion i Wilmington. Dette er bare ett avflere lignende hus familien disponerer. Foto: Google maps.

Det er lenge siden det gamle Arbeiderbladet levde opp til navnet sitt. Lars West Johnsen, politisk redaktør i Dagsavisen oser av forakt for «den vanlige mann i gata» i sin kommentar om det amerikanske valget i Dagsavisen 4. november. «Hvordan kan det ha seg at de vil ha ham, hvilken verden lever de i?»

«Det er tre ting som melder seg sterkere enn noe annet dagen derpå: Det første er tanken om at dette har ikke verden tid til. Seier til Trump betyr at USA i fire nye år vil fortsette være uansvarlige i den internasjonale klimapolitikken, der verden venter på stormaktens ledelse. Fire år til med trumpisme kan være den berømte dråpen for den gryende katastrofen. Det andre er at Trump igjen får betydelig færre stemmer enn sin motkandidat,» skriver Johnsen – og følger så opp med » Det tredje er forfjamselsen man kjenner på, overraskelsen og sjokket over at så mange amerikanere, etter disse turbulente og skandaløse fire årene, virkelig ønsker at han skal fortsette. Denne for oss utenforstående uvalgbare klovnen. Over at hans Amerika vinner terreng og ikke det liberale USA vi tror vi kjenner.»

Det er ikke merkelig at Lars West Johnsen støtter Biden, slik alle norske medier gjør. Det som er mer enn merkelig er hvordan Dagsavisen som burde ha et blikk for de enorme skjevhetene som har utviklet seg i USA de siste tiårene, ikke har noen forståelse for at mennesker ikke stemmer på en person som så åpenbart er subsidiert av Big tech og globalistene, et parti som har tatt på seg den identitetspolitiske kappen som rammer særlig arbeiderklassen, men også en stor del av middelklassen. 

I stedet legger han seg på en foraktfull linje der han gir inntrykk av overhodet ikke å forstå. For de som har fulgt Thomas Seltzers UXA-serie på NRK, bør det ikke komme som en overraskelse at Trump holder stand mange steder.

Holdningen som Johnsen framviser, minner om norske mediers holdning til innvandring. Den samme forakten nærmest spys ut mot de som måtte stille kritiske spørsmål – selv når utviklingen nettopp har gått i den retning mange av kritikerne påpekte; integreringen har på mange områder feilet, milliardene ruller ut til ulike tiltak med uklar virkning, klankultur, religiøs ekstremisme og æresvold blir underkommunisert og forsøkt tildekket. I tillegg har eliten behendig bosatt seg langt fra den flerkulturen de verdsetter så høyt. 

Den norske eliten ferierer helst i New York og California. Neste gang bør Johnsen og hans meningsfeller velge andre reisemål og snakke med dem som globalistene glemte. 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.