EU-flagg foran Berlaymont-bygningen i Brussel, der EU-kommisjonen har sitt hovedkvarter. Foto: Amio Cajander / Wikimedia Commons.

Jeg er så lei av europeiske ledere som «fordømmer», som «tar avstand», fra alskens greier de har skapt selv. Vi trenger ikke tomme ord. Vi trenger handlekraft. Nok en gang blir uskyldige mennesker likvidert av islamistiske terrorister, mennesker disse lederne har invitert inn i europeiske land, uten at europeere er spurt.

Og når vi sier ifra, blir vi kalt rasister. Det er så ufint at det finnes ikke ord for det.

Flere europeiske leder fordømmer skyteangrepene i Wien på det sterkeste. EU kaller dem feige.
Også den tyske regjeringen har reagert på angrepet med kraftig fordømmelse.

– Vi må ikke gi etter for hat, heter det i en uttalelse mandag kveld.

Frankrikes president Emmanuel Macron skriver på Twitter at «våre fiender trenger å vite hvem de har med å gjøre», mens Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod kaller angrepet for tragisk.

– Vi må og vil stå sammen i solidaritet og sympati med ofrene, deres familier og hele den østerrikske befolkningen, skriver han på Twitter. (NTB)

Bla. Bla. Bla. Bla. Bla. Bla.

Det neste vi hører, er vel at de er så lei seg, og at vi må verne om «våre muslimer», for dette har jo ikke noe med islam å gjøre, må vite.

Jeg fordømmer europeiske ledere som har satt alle europeere i en situasjon hvor de risikerer å bli drept bare fordi de er europeere.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.