Notre Dame-kirken i Nice. Foto: LimeWave Photo / Creative Commons.

Terrorangrepet mot Notre-Dame-kirken i Nice kommer til tross for at innenriksdepartementet bare få dager i forveien hadde vurdert faren for nært forestående angrep mot religiøse bygninger som høyere enn normalt.

Politisjefene i Frankrike hadde derfor fått ordre om å øke sikkerheten rundt disse bygningene, særlig med henblikk på Allehelgensdag den 1. november.

Det går frem av intern kommunikasjon fra det franske politidirektoratet Directeur Général de la Police Nationale (DGPN) som det franske nyhetsmagasinet Le Point har fått tilgang til og skrev om sist mandag.

Bakgrunnen for risikovurderingen er en meddelelse fra Al-Qaidas uoffisielle presseorgan Thabat sist søndag, der muslimer ble oppfordret til å angripe Frankrike generelt og kirker spesielt.