Kulturnorge aksjonerer med å lyssette Operaen i Oslo med et rødt lys for å varsle om at det brenner et rødt farelys for kultur- og eventbransjen på grunn av koronarestriksjoner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

De nye koronatiltakene kan føre til at ingen vil booke arrangementer, frykter eventbransjen. – Det er i praksis et arrangementsforbud, mener eventbyrå.

Både regjeringen og Oslo kommune innførte mandag en rekke nye skjerpede koronatiltak, blant annet en maksgrense på 20 personer på innendørs arrangementer uten faste seter i hovedstaden. De nye tiltakene skal vare fram til starten av desember.

– Dette skaper mer frykt for å booke noe som helst, uavhengig av hvor stort eller lite det er, og det er det vi ser på som problematisk. Det er en frykt i markedet for å ha arrangementer, så det bookes ikke, sier leder Janette Haukland i Sponsor- og Eventforeningen til Kampanje.

Etter at pandemien kom til Norge har eventbransjen hatt en omsetningssvikt på mellom 80 og 90 prosent, ifølge Haukland.

Blant de nye koronatiltakene er også et forbud mot å ha mer enn 50 personer på firmafester. Tiltakene er i praksis et forbud mot arrangementer, mener daglig leder Jens Nesse i eventbyrået All-In.

– Når det har vært lov med 200, sier næringslivet toppen 50, for det er godt innenfor regelverket. Når de nå strammer inn regelverket ytterligere, så betyr det at det vil bli veldig få næringslivsarrangement som vil bli holdt på denne siden av jul, sier Nesse.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂