To 16-åringer med irakisk bakgrunn er arrestert for mordforsøk og våpenkriminalitet etter de skjøt en jevngammel gutt i en by i Borås kommune fredag forrige uke.

Det er Nyheter i dag som oppgir bakgrunnen til gjerningspersonene. Begge har svensk statsborgerskap.

Det unge offeret har alvorlige skader etter å ha blitt skutt i brystet, skriver Aftonbladet.

Ifølge Expressen ble offeret bedt om å kle av seg før han ble skutt med hagle. Offeret søkte tilflukt ved å hoppe i vannet der forbrytelsen skal ha skjedd.

– Offret har för egen maskin tagit sig till ett hus där han knackar på och vill ha hjälp. Då är vi redan på väg till området, eftersom vi har fått larm av folk som hört skott. I samband med att personen som bor i huset hjälper honom så larmar även denne oss och vi kan på så vis hitta honom, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, efter skjutningen.

Gjerningspersonene er varetektsfengslet, tross at det ikke er normal praksis å varetektsfengsle personer under 18 år:

– Normalt sett ska man inte ha personer som är under 18 år häktade, men Högsta Domstolen har sagt att sådana hem inte kan stoppa att de har kontakt med varandra eller vittnen, har åklagaren Ove Jäverfelt tidigare sagt till Borås Tidning.

– Så länge det finns en stark kollusionsfara, alltså en risk att de kan påverka utredningen, så kan man ha personer häktade när det handlar om väldigt allvarliga brott.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.