Åshild Bruun-Gundersen i FrP på Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Åshild Bruun-Gundersen, foreslås som listetopp i stortingsvalget neste år for partiet i Aust-Agder.

Det var knyttet spenning til hva nominasjonskomiteen i Agder Frp ville lande på når det gjaldt listetopp-plassen i Aust-Agder. Bruun-Gundersen, som er blitt profilert som partiets helsepolitiker i sin første periode på Stortinget, foreslås som listetopp på nytt, melder Fædrelandsvennen.

Det skjer etter at nominasjonskomiteen i det første møtet valgte å sette den ukjente Grimstad-politikeren Marius Nilsen på topp. Det ble gjort i et forsøk på å dra partiet i en mer nasjonalkonservativ retning, slik lokallaget i Oslo også forsøker.

– Vi ønsker å dreie politikken litt mer over mot den nasjonalliberalistiske siden, og ikke den veien Åshild og en del andre ønsker å gå. Det handler om politisk ståsted. En del av oss vil dreie til det Carl I. Hagen skapte, sa Maurith Fagerland, leder av Frp-laget i Bruun-Gundersens egen hjemby Arendal, til TV 2 da.

Til slutt endte det imidlertid med at Bruun-Gundersen ble innstilt på førsteplass, mens Marius Nilsen ble satt på andreplass og Andreas Arff på tredje.

I Vest-Agder var det mindre strid. Der ble Gisle Meininger Saudland satt på førsteplass, foran Alf Erik Andersen og Unni Nilsen Husøy, melder Fædrelandsvennen. Saudland ble i likhet med Bruun-Gundersen valgt inn til Stortinget for første gang i 2017.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.