Tawfiiq-moskeen i Oslo. Foto: Thomas Brun / NTB

Norges største moske får trolig likevel statsstøtte. Fylkesmannen i Oslo og Viken trekker et varsel om å slette Tawfiiq Islamsk Senter som trossamfunn.

Dette til tross for at Fylkesmannen i Oslo og Viken uttrykker bekymring for konflikten i Tawfiiq-moskeen i Oslo, melder NRK.

Striden har pågått siden november i fjor. I dag trakk Fylkesmannen varselet om å slette Tawfiiq Islamsk Senter, Norges største enkeltstående moske, som trossamfunn.

Dermed vil totalt 16 millioner kroner trolig bli utbetalt til moskeen i løpet av kort tid, summen av tilbakeholdte statstilskudd.

Men ingenting tyder på at striden i moskeen, som var årsaken til at statsstøtte ble tilbakeholdt, er over, skriver NRK.

Fra Fylkesmannens brev:

«Selv om vi har trukket varselet, ser vi med stor bekymring på hvordan den interne konflikten i trossamfunnet har fått utvikle seg. Vår bekymring er basert på de ulike henvendelsene i saken, den omfattende media-omtalen og omstendighetene rundt gjennomføringen av det ekstraordinære årsmøtet 08.08.20, der politiet ble tilkalt for å opprettholde orden».

Det er ikke noe grunnlag for å slette trossamfunnet selv om det fortsatt er store uenigheter, sier Hege Skaanes Nyhus, seksjonssjef hos Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Konflikten i moskeen står mellom to grupper som begge mener at de representerer moskeen.

Det sittende styret er fornøyd med dagens avgjørelse.

-Dette er en fornuftig og riktig avgjørelse, sier forstander i moskeen, og representant for det sittende styret, Hakim Ismail.

Utfordrergruppens advokat Åse Schei mener fylkesmannen ikke kan utbetale statsstøtten før konflikten i moskeen er ryddet av veien.

–Det sittende styret må ha en legitimitet blant moskeens medlemmer. Vi mener styret ikke er lovlig valgt. Det har også vært uenighet om hvilke vedtekter som gjelder.

Men ifølge seksjonssjef Nyhus vil millionene bli utbetalt.

–Hvis det ikke skulle dukke opp noe helt spesielt, så vil statstøtten bli utbetalt i løpet av kort tid, en uke til 14 dager.

 

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!