Ved Tawfiiq islamsk senter i Åkerbergveien ved Oslo Kretsfengsel i Oslo ble det bråk sist lørdag da det skulle være valg av nytt styre. Mennene i den somaliske moskeen, som er Norges største med 8000 medlemmer, ville ikke at kvinnene skulle ha stemmerett.

Ved Tawfiiq islamsk senter i Åkerbergveien ved Oslo Kretsfengsel i Oslo ble det bråk sist lørdag da det skulle være valg av nytt styre. Dette er den største moskeen i Norge med 8000 medlemmer.

Mennene i den somaliske moskeen ville ikke at kvinnene skulle få delta i valg av nytt styre og stengte av den kjønnssegrerte inngangen som kvinnene må bruke.

Kvinnene protesterte og politiet måtte tilkalles.

Lul Abdis sa i et intervju med Aftensposten:

– Vi er lei av å bare vaske, lage mat og betale, vi har også rettigheter. Dette er Norge. Vi bor i et likestilt land!

En annen kvinne turde ikke stå frem med hele navnet i frykt for ubehagelige konsekvenser:

– Vi er ikke enig i måten de styrer moskeen på i dag, og vi ønsket å stemme frem et nytt styre. Men da vi kom dit, var kvinneinngangen låst. Og vaktene lot oss ikke komme inn den vanlige inngangen, sier Nasyeko (46).

 

 

 

Det har vært mange interne stridigheter i moskeen de siste årene. Dette har også har ført til fysiske angrep. I februar fikk en kvinne bitt av en finger:

– En kvinne i 50-årene og 30-årene har slåss. Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for slåsskampen, men de har slåss inne i moskeen. En av kvinnene fikk fingeren bitt av, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth ved politiet i Oslo.

Aftenposten    Nettavisen

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.