Dykkere har funnet en 4 meter lang og 1,2 meter bred flenge i skroget på «Estonia». Foto: Dplay

Det sensasjonelle funnet av en fire meter lang flenge på passasjerfergen «Estonia», som forliste 28. september 1994, har ifølge estisk presse fått statsministrene i Estland, Finland og Sverige til å samles til et hastemøte om forliset som kostet 852 mennesker livet.

Det er en ny svensk dokumentar laget av Monster/Dplay som mandag, på dagen 26 år etter den største skipstragedien i moderne tid, kaster nytt lys over skjebnen til Estonia.

Dokumentärfilmare har gjort närmast sensationella fynd vid den havererade kryssningsfärjan Estonia.

De har hittat ett stort hål i skrovet – fyra meter högt – som tidigare legat delvis dolt mot sjöbottnen.

– Man kan inte utesluta att skadan haft betydelse för sjunkförloppet, säger Jørgen Amdahl, professor i marin teknik i Trondheim, i en ny dokumentärserie på Dplay. (Aftonbladet)

På sidene til Dplay Norge er det ennå ikke fastsatt noen dato for visningen av dokumentaren, som består av fem episoder.

Svensk Webbtelevision publiserte mandag en video med ny informasjon om forliset. De har snakket med dykkere og estiske journalister:

 

Sensationella fynd vid Estonia – ett stort hål i skrovet

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.