Blomster lagt ned ved Utøya. Foto: Paal Sørensen / Wikimedia Commons

AUF sier at de er skuffet etter at Ringerike tingrett beordret stans i byggingen av 22. juli-minnestedet på Utøyakaia. De vil anke dommen.

– Vi er skuffet over rettens avgjørelse om at byggingen av selve minnestedet må stanses midlertidig. Rettssaken som skal ta endelig stilling til minnestedet begynner først i november. Vi jobber fortsatt ut fra at det nasjonale minnestedet skal stå ferdig ved tiårsmarkeringen 22. juli neste år, sier AUFs generalsekretær Sindre Lysø.

Fredag ettermiddag ga Ringerike tingrett 16 naboer medhold i at byggingen av 22. juli-minnestedet skal stanses midlertidig.

– Vi kommer til å anke avgjørelsen om midlertidig forføyning til lagmannsretten. Det er viktig å understreke at denne midlertidige saken ikke legger begrensning på bygging av vei og kaianlegg, så dette forventer vi at bygges i henhold til planen, sier Lysø.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.