Byggingen av minnestedet på Utøyakaia startet i august. Foto: Heiko Junge / NTB

Staten anker kjennelsen fra Ringerike tingrett om midlertidig stopp i byggingen av minnestedet for Utøya på Utøyakaia.

– Vi anker tingrettens kjennelse fordi vi ønsker å holde fremdriften oppe og ferdigstille minnestedet til 10-årsmarkeringen neste år, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Fredag avsa tingretten kjennelsen i saken der 16 naboer og andre som bor i nærheten av Utøyakaia, har gått til søksmål mot staten og AUF for å få anleggsarbeidet stoppet midlertidig.

Staten og Arbeidernes Ungdomsfylking ble i kjennelsen pålagt å stanse arbeidet med oppføring av minnestedet. De ble også pålagt betale saksøkernes omkostninger på over 1 million kroner.

– Vi har hatt en lang og inkluderende prosess der vi har forsøkt å ta mest mulig hensyn til naboer og andre berørte. Både AUF og staten anker kjennelsen fordi vi håper å kunne fullføre arbeidet med å bygge et verdig minnesmerke til 10-årsmarkeringen neste år, sier Astrup.

Arbeidene med å bygge det nasjonale minnestedet for 22. juli på Utøyakaia i Hole kommune startet 3. august.

Kjøp Halvor Foslis bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.