Familier og tjenestemenn i en seremoni for soldater som ble drept  på grensen mellom Niger og Mail 13. desember 2019. Foto: Tagaza Djibo/Reuters/Scanpix

Hjelpearbeiderne var i alderen 25 til 30 år og var på en ferietur i Kouré rundt seks mil utenfor hovedstaden Niamey 9. mai.

De seks franskmennene og deres nigerske guide og sjåfør ble drept av væpnede menn på motorsykkel mens de besøkte et naturreservat idet vestafrikanske landet.

Torsdagens uttalelse er publisert i den nettbaserte IS-publikasjonen al-Naba og verifisert av Site, som overvåker islamistiske nettverk over hele verden. Her heter det at de åtte ble drept etter at de ble tatt til fange i et «blitsangrep».

Videre hevdes det at angrepet regnes som «en stor sikkerhetsbrist» for Frankrike, som har en styrke på 5.100 personer i Sahel-regionen for å kjempe mot væpnede grupper.

President Emmanuel Macron har beskrevet drapene som et åpenbart terrorangrep og varslet at det vil få følger.

Fransk påtalemyndighet for terrorsaker har tidligere uttalt at angrepet ser ut til å være et overlagt angrep mot vestlige personer, men det er uklart om de franske hjelpearbeiderne var et konkret mål.

Området der angrepet skjedde er berømt for sine sjiraffer og er et populært utfartssted for helgeturer fra Niamey.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!