Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ni legemiddelselskaper forsikrer om at de vil holde seg til vitenskapelige prosedyrer i utviklingen av en koronavaksine. Tidspresset i vaksinekampen er stort.

I en felles uttalelse skriver legemiddelselskapene at de kun vil sende inn vaksinene til godkjenning etter at de har vist seg å være trygge og effektive gjennom «omfattende kliniske tester av høy kvalitet».

Det noe uvanlige oppropet kommer etter bekymringer for at politisk press for å få på plass en vaksine, kan skade befolkningens tillit til den og skremme folk fra å ta vaksinen.

Selskapene lover at sikkerheten og velferden til de som blir vaksinert, alltid er deres førsteprioritet.

– Vi tror at dette løftet vil bidra til å sikre befolkningens tillit til de strenge vitenskapelige og regulatoriske prosessene som brukes til å evaluere og til slutt godkjenne covid-19-vaksiner, heter det i uttalelsen, som er undertegnet toppsjefene i legemiddelgigantene AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer og Sanofi.

 

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.