Illustrasjonsfoto fra kysten av Amami Oshima øya: REUTERS / NTB scanpix

Tyfonen Haishen brakte søndag med seg kraftig nedbør og vindkast over det sørlige Japan da den nærmet seg øya Kyushu. 8 millioner er blitt bedt om å evakuere.

Statsminister Shinzo Abe har anmodet befolkningen på de sørlige øyene om å utvise den største forsiktighet når tyfonen treffer land.

Nesten 430.000 hjem i regionen Kyushu var uten strøm mandag kveld, melder japanske NHK ifølge BBC.

Tyfonen har ført til at 555 flygninger som var satt opp mandag, har blitt kansellert. Det er også kansellert en rekke togavganger i regionen. I tillegg er fabrikker, skoler og bedrifter stengt over hele vestlige Japan.

Haishen er den andre tyfonen som treffer Japan på én uke, og det meteorologiske instituttet har fastslått at den potensielt kan slå nedbørsrekorder. Det kan føre til jordskred og oversvømmelser, frykter myndighetene.

Tyfonen har svekket seg noe og endret retning da den nærmet seg land, men den er fortsatt ekstremt kraftig, opplyser det meteorologiske instituttet til AFP.

Etter å ha passert Japan ventes det at Haishen mandag blåser inn over Sør-Korea, hvor myndighetene også er i beredskap.

 

 Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.