NTB

Innsatsen for å redde dem som er rammet av mandagens kraftige jordskjelv i Japan, er en kamp mot klokka, sier statsminister Fumio Kishida.

Kishida sier det japanske forsvaret allerede har sendt ute mange soldater til de berørte områdene, og at de vil fortsette å bistå dem som er rammet.

Minst seks personer er bekreftet omkommet etter skjelvet, som hadde en styrke på 7,5. Etter jordskjelvet på vestsiden av Honshu, den største av de japanske øyene, ble det sendt ut tsunamivarsel om opp til fem meter høye bølger, men dette ble senere nedjustert.

Siden mandag er det registrert 155 jordskjelv i Japan, inkludert ett annet skjelv med styrke over 6, opplyser landets meteorologiske institutt. De fleste av skjelvene hadde en styrke på over 3. Selv om styrken har avtatt gradvis, kunne man fortsatt kjenne seks kraftige skjelv tirsdag, opplyser myndigheten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.