Frp leder Siv Jensen talte til Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen lørdag. Søndag vedtok landsstyret en ny regjeringsstrategi og krav til budsjettforhandlingene i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Landsstyret i Frp krever at antall kvoteflyktninger Norge skal motta settes til «et minimum» neste år og vil kutte i bistandsbudsjettet.

Fremskrittspartiets landsstyre utarbeidet kravlisten før høstens budsjettforhandlinger på sitt møte på Gardermoen i helgen.

Bistandsbudsjettet må reduseres og hjelp til nærområder av krig og konflikter styrkes, er blant de fem kravene.

I tillegg vil partiet kreve «en økonomisk bedring for pensjonistene i årets budsjettforhandlinger». Men landsstyret stiller ikke krav om at offentlige pensjoner skal reguleres i tråd med gjennomsnittlig lønns- og prisvekst i Norge, slik Oslo Frp krevde tidligere i år.

Oslo-partiet mente også at det skulle stilles ultimatum om null kvoteflyktninger neste år, men fylkeslaget stilte seg bak vedtaket i landsstyret, der partiet nøyer seg med å «kreve gjennomslag» både når det gjelder pensjoner og færre flyktninger.

Som ventet vedtok landsstyret også at avgifter på grensehandelsutsatte varer må reduseres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.