Det er blitt nye toner med den nye lederen av BBC, Tim Davie. Han har forstått at seerne er lei av den venstrevridde vinklingen i alt fra nyheter til komedier. Tim Davie vil ha nøytralitet og vil jobbe for at BBC skal være et medium for hele befolkningen, ikke bare de liberale på venstresiden.

Flere av programlederne har latt sin egne politiske ståsted lyse igjennom i reportasjer og til og med i sporten. I tillegg er de flittige woke-aktivister på sosiale medier. Dette vil Tim Davie ha slutt på. Nøytralitet og upartiskhet skal tilbake i BBC, sier han.

 “If you want to be an opinionated columnist or partisan campaigner on social media then that is a valid choice, but you should not be working at the BBC. Our research shows that too many perceive us to be shaped by a particular perspective.”

Så snart han trådte inn i stillingen tok Tim Davie grep om den håpløse situasjonen hvor de venstreliberale ville kuppe Last Night of the Proms ved å fjerne de patriotiske sangene som «Land of Hope and Glory» og «Rule Britannia!». Nå er sangene tilbake på instruks fra høyeste hold.

Tim Davie ser at halve befolkningen ikke lenger stoler på BBCs nøytralitet. BBC har vært en reir av politisk korrekthet som er gått altfor langt. Alt fra å putte malplassert mangfold inn i «Midsomer murders» til programlederes personlige refsing av Donald Trump. I samtlige komiprogrammer gjøres det narr av høyresiden. Det er aldri vitsing om de liberale. Dette ødelegger komedien, sier flere kjente komikere. Men det verste er de nyproduserte seriene som pisker oss til å «tenke riktig» i alt og ett.

Som en av Daily Mails lesere sa det: «Husker du da tv var der for å underholde oss i stedet for å gi oss en leksjon i politisk korrekthet?»

Remember when TV and film existed to entertain us instead of giving us a lesson on political correctness?

Vi skrur av. For vi orker ikke å belæres kontinuerlig. Vi vil ha nyheter, kunnskap og underholdning, ikke hjernevask.

Dette har Tim Davie forstått. Han presiserer at BBC skal søke sannhet, fri fra politisk skjevhet og ikke ha noen spesiell agenda.

“To be clear, this is not about abandoning democratic values such as championing fair debate or an abhorrence of racism,” he said. “But it is about being free from political bias, guided by the pursuit of truth, not a particular agenda.”

Tim Davie vil også bort fra «London-imaget» som BBC har nå. Det var en grunn til at BBC-ansatte ikke helt forsto at befolkningen stemte for Brexit. BBCs fremtid kan ikke tas for gitt, sier Tim Davie.

Trappevask starter fra toppen.

Lykke til Tim Davie.

Daily Mail     The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.