Britiske medier, som nylig ble kåret til å ligge lengst til høyre i Europa, ser med undring på hva som foregår i de liberale skandinaviske landene. Briter svever i den villfarelse at alt er så fritt og uavhengig i Ikea-staten. Men etter å ha gått Sverige nærmere i sømmene i forbindelse med massemigrasjonen til Europa, er ikke Daily Mail så fryktelig imponert lenger. Forleden skrev de en artikkel om hvordan Europas mest liberale nasjon har gitt sin egen befolkning munnkurv når det gjelder angrep fra migranter. Overskriften lød:

31DC662B00000578-3477510-image-a-24_1457134697136How Europe’s most liberal nation gagged its own people on migration attacks: The Swedish conspiracy to hide the truth about the refugee influx

Stockholm1

Innvandrermenn klumper seg sammen utenfor Stockholms sentralbanestasjon. Narkosalget foregår åpenlyst, skriver Daily Mail.

Taharrush-wannabe Mahoud fra Eritrea danser rundt to svenske jenter som er på vei for å ta toget. De smetter unna idet han forsøker å ta dem på rumpa.

Suddenly, his friend, a 43-year-old Eritrean called Mahoud, darts off to dance a circle round two Swedish women in their early twenties, walking briskly by us towards the trains.

The girls, who show no surprise, sidestep him neatly as he tries to pat their bottoms. ‘The Swedish women, they’re nice,’ says smiling Mahoud on his return, unabashed by the rebuff. ‘People here are kind to us, but it’s difficult without a job, nothing to do, and more migrants arriving all the time.

For noen uker siden rapporterte svenske medier at høyreekstremister hadde gått til angrep på innvandrere på Stockholms sentralbanestasjon. Hendelsen fant sted 29. januar og ble også omtalt i norske aviser. Nettavisens overskrift var: «Maskerte menn jaktet på flyktningbarn i Stockholm».

Daily Mail skriver at en migrant på 16 år sa at han hadde fått en ørefik, men at han ikke hadde meldt det til politiet. Da avisen tok kontakt med politiet, bekreftet det svenske politiet at ingen hadde rapportert noe overfall.

Indeed, Stockholm Police confirmed to the Mail this week that since the ‘neo-Nazi’ station disturbance, no migrants – underage or otherwise – have reported any assaults on them that evening.

At miganter ikke rapporterer overfall til politiet, betyr ikke nødvendigvis at ikke noe overfall fant sted. Stedet er også kjent for å ha stor narkotikaomsetning – pusherne er migranter. Daily Mail trekker hele historien i tvil og sier at videoklipp viser at det ikke var noen flyktningbarn til stede og at det eneste tegnet på vold var en politimann som viftet med en batong.

This raises the disturbing question as to whether the anti-migrant rampage ever took place in the way described. A local newspaper said in the aftermath that the video showed nothing more than police chasing away the leaflet distributors. The footage has no images of child refugees – and the only sign of violence appears to involve a policeman waving a baton.

For their part, the police say that a handful of the apparent protagonists were interviewed over various offences, including drunken disorder, an assault on a policeman with a bottle, and the possession of a knuckle-duster.

Norske aviser refererer ukritisk fra svenske aviser.

Nyheten om angrepene på flyktningbarn kom bare tre dager etter at Aftenposten hadde skrevet om problemet med de mindreårige asylsøkerne som hang på Stockholms sentralbanestasjon. De stjeler og tar jenter mellom bena, skrev Aftenposten.

Vi omtalte saken her. Dette er flyvebladet som ble delt ut:

Indspilning i fuld skærm 29-01-2016 222814

Daily Mail mener det er uheldig at slike episoder blir overdrevet i mediene. Akkurat som det er galt av avisene og politiet å holde tilbake informasjon som kunne vært nyttig for svensker som helst vil unngå taharrush-situasjoner.

Fears of a cover-up have been fuelled by an investigation published by a flourishing online Swedish news outlet Nyheter Idag, showing that Swedish authorities hid from the public sexual assaults by immigrant gangs on scores of teenage girls at a popular Stockholm music festival both last year and in 2014.

The Swedish police and a national newspaper were accused of hiding the truth deliberately because the perpetrators were migrants.

Britiske medier har unektelig sine svin på skogen, men det er allikevel ingen tvil om at miljøet er sunnere uten pressestøtte og en felles agenda for politisk korrekthet.

Daily Mail