Flere enn 100.000 signerte Daily Mails kampanje for å få beholde de tradisjonelle sangene i Last Night of the Proms 12. september. Mange kulturpersonligheter støttet saken og sa at det var tåpelig å fjerne Rule Britannia! og Land of Hope and Glory fra repertoaret.

Woke-folket hadde flere forskjellige forslag om hvordan man skulle unngå «å støte» innvandrere. Noen ville at teksten skulle endres og andre ville ha kun instrumental versjon. Det var det siste som BBC-orkesteret til slutt bestemte seg for. De begrunnet det med at de uansett ikke kunne ha et stort kor inne i Royal Albert Hall. Men som vi har lært under koronakrisen: det er rart med det som blir innført, det har en tendens til å bli permanent.

Journalist Richard Littlejohn i Daily Mail kom opp med en annen tekst til Land of Hope and Glory for woke-folket. Han skrev:

If this Covid insanity ever passes, next year’s Promenade Concerts will almost inevitably be ‘re-purposed’ for the Age of Stupid. They could call it the Last Ever Night of the Proms!

There’ll be a ban on Union flags, and the Promenaders will be fighting for elbow room with BLM activists in stab vests and balaclavas, waving clenched fist banners, singing along to drill rap versions of old favourites.

Altogether now:

Land of racists and fascists

Home of the BNP

How we all despise thee

It’s time to take the knee . . .

Den britiske skuespilleren Laurence Fox startet sin egen kampanje: å få folk til å laste ned Vera Lynns versjon av Land of Hope and Glory så den ville nå toppen på listen slik at BBC automatisk ville bli tvunget til å spille den på radioen.

https://twitter.com/LozzaFox/status/1298224709423726593

Og dét fikk han til! Sangen gikk rett til topps.

Det pågår en kulturkrig hvor venstresiden vil fjerne all tradisjon og historie som de ikke liker. Britene har tatt opp kampen.

Også statsminister Boris Johnson sa at det var på tide å slutte med tullet med å være flaue over landets historie og kultur. Han var så ergerlig at han hadde måttet få hjelp av rådgiverne sine for å holde igjen på ordvalget i kritikken av BBC.

«I think it’s time we stopped our cringing embarrassment about our history, about our traditions, and about our culture, and we stopped this general bout of self-recrimination and wetness.»
Tirsdag tiltrådte den nye BBC-sjefen Tim Davie. Han sier at nå skal sangene være med. Denne snuoperasjonen var hans første store beslutning og den var svært velkommen.

Da er det bare å gjøre seg klar i stua! Her er første vers:

Land of hope and glory, mother of the free
How shall we extol thee, who are born of thee?
Wider still and wider shall thy bounds be set
God, who made thee mighty, make thee mightier yet
God, who made thee mighty, make thee mightier yet
Er det noe britene trenger nå, så er det en følelse av samhørighet og tro på eget land, historie, kultur og fremtid. Last Night of the Proms blir en viktig kveld for mange.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.