Afghan National Army (ANA) bevokter Bagram fengsel, nord for Kabul, Afghanistan, 8. april 2020. Nå løslates talibanske fanger i bytte mot afghanske. Foto: REUTERS / Mohammad Ismail / NTB Scanpix

Afghanske myndigheter har gjenopptatt løslatelsen av Taliban-krigere, ifølge Taliban. Begge parter har lovet å frigjøre fanger som ledd i fredsprosessen.

– Våre fanger er frigjort og vi ser dette som et positivt steg som legger forholdene til rette for en start på fredsforhandlinger innad i Afghanistan, sa Taliban-talsmann Suhail Shaheen til nyhetsbyrået AFP sent tirsdag.

En annen representant for den islamistiske opprørsbevegelsen opplyser at 200 fanger har blitt løslatt siden mandag. I bytte har Taliban løslatt fire afghanske kommandosoldater, og ytterligere to til skal etter planen løslates onsdag.

Fredsforhandlingene skulle etter planen ha begynt i mars, men ble satt på pause som følge av at myndighetene og Taliban ikke har kommet til enighet om fangeutvekslingen.

I henhold til en februar-avtale mellom USA og Taliban skal afghanske myndigheter løslate 5.000 Taliban-krigere. Taliban har på sin side lovet å slippe fri rundt 1.000 afghanske soldater.
Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.