Michael Moore tror Trump vil vinne det forestående presidentvalget. Her avbildet under et valgkamparrangement for Demokratenes kandidat Bernie Sanders i Iowa, USA, 1. februar 2020. Foto: REUTERS / Carlo Allegri / NTB Scanpix

Den venstreorienterte aktivisten og dokumentarfilmskaperen Michael Moore er ikke i tvil: Trump er i ferd med å vinne igjen.  Donald Trump tar innpå Joe Biden og entusiasmen til presidentens støttespillere har «brutt alle grenser», fortviler Moore på Facebook. – Michael knows! skriver presidenten på Twitter.

Michael Moore ble latterliggjort av venstresiden for fire år siden. Også den gang advarte han sine meningsfeller om at Donald Trump ville vinne det amerikanske presidentvalget.

På den tiden viste alle meningsmålingene at Hillary Clinton ville gå en solid seier i møte,  men Moore baserte sin vurdering på stemningen i den hvite arbeiderklassen i viktige stater. Blant annet viste han til stemningen i sin egen hjemstat Michigan.

I dag peker målingene nok en gang på et tap for Trump, men Michael Moore advarer igjen om at den sittende presidenten vil bli gjenvalgt likevel:

Han bemerker blant annet at Donald Trump tar innpå Joe Biden på meningsmålinger i såkalte svingstater som Minnesota og Michigan.

«Jeg advarer deg nesten 10 uker i forveien. Entusiasmen til de 60 millioner menneskene som utgjør Trumps velgerbase har BRUTT ALLE GRENSER!», skriver han.

I det desperate innlegget oppfordrer Michael Moore tilhengerne sine til å gjøre alt for å forhindre en valgseier for presidenten.

Moores innlegg gikk ikke ubemerket hen av Donald Trump. På Twitter delte han følgende melding:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1300035375751221249

Bestill Kent Andersens store klimabok her!