For MDG ble E18-saken et politisk nederlag og en nedtur for partiet. Nå vil de vende sine tidligere rødgrønne partnere ryggen, i spørsmålet om Viken-regionen.

Det er NTB som melder om saken, natt til onsdag. Etter at Arbeiderpartiet og Senterpartiet stilte seg bak en ny E18-garanti, vil ikke lenger Miljøpartiet De Grønne legge ned regionen Viken.

Overfor Klassekampen gjør Kristin Antun, gruppeleder for MDG i Viken, det klart at miljøpartiet har andre, og viktigere ting, de vil prioritere etter bruddet med Ap og Sp.

– Ap og Sp brøt avtalen. Da kan de ikke forvente at avtalen vi hadde, gjelder. Mange av oss har vært imot tvangssammenslåing av fylkene som ble Viken. Så betyr likevel ikke det at det er verdt å oppløse fylket når vi først har kommet i gang, sier Antun, ifølge NTB.

Heretter vil MDG heller bruke sine krefter på egne hjertesaker, fremfor å delta som medspiller i felles politiske saker med Ap og Sp.

Antun viser til at det er langt viktigere å bekjempe klimakrisen enn å legge ned storregionen, og gjør det klart at MDG vil stemme etter egen oppfatning i hver enkelt sak i fylkestinget framover.

Ap og Sp kan dermed ikke lenger regne med samarbeid og noen stemmer fra MDG. Stemningen er ikke god mellom de tidligere politiske partnerne.

Nedleggelse av Viken-regionen har vært en viktig kampsak for særlig Senterpartiet foran stortingsvalget neste år. Nå må de prøve å få dette gjennom uten MDG.

Også SV i Viken vender ryggen til den rødgrønne plattformen som var vedtatt i protest mot E18-garantien, men partiet varsler at det likevel vil legge ned Viken.

Les også: Full vei-fiasko for Lan Marie og MDG

Bestill Kent Andersens store klimabok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.