Fylkesrådet i Viken fylkeskommune (2019). Tonje Brenna (Ap) er leder bak står Siv Henriette Jacobsen, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Sp) og Olav Skinnes (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB

Et flertall i fylkestinget i Viken kommer onsdag til å vedta en boikott av varer fra okkuperte palestinske områder og Vest-Sahara, ifølge Klassekampen.

Forslaget kommer opprinnelig fra fylkesrådet bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, skriver avisa.

Det støttes av Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Rødt.

– Dette er verken radikalt eller dramatisk. Det er innføring av internasjonal rett. Det er bra at en samlet rødgrønn side i Viken tar ansvar, sier fylkestingsrepresentant Balder Alvær Olafsen (SV).

Ida Lindtveit Røse, Kristelig Folkepartis gruppeleder i fylkestinget, opplyser at partiet vil stemme mot boikott – selv om partiet er for strenge etiske vurderinger av innkjøp.

– Det er ikke en fylkeskommune som driver med utenrikspolitikk. Det er nasjonale myndigheter som bestemmer hvordan vi skal forholde oss til andre land, og det bør fylker og kommuner forholde seg til, sier Røse til Klassekampen.

Frp stemmer også nei. Det gjør trolig også Høyre, men partiet jobber med et forslag med en annen ordlyd. Venstre kommer trolig til å støtte boikottforslaget, men gruppeleder Ole Andreas Lilloe-Olsen opplyser at de har blitt usikre på ordlyden.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂