Ragnfrid Trohaug (Forlagssjef Barn & Ungdom) hos Cappelen Damm da de presenterer høstens bøker tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En opptelling Klassekampen har gjort, viser at 40 av 49 redaktører i norske forlags barne- og ungdomsredaksjoner er kvinner.

Det er ikke nødvendigvis et problem, mener forlagssjef Ragnfrid Trohaug i Cappelen Damm Barn og ungdom, en redaksjon der det bare jobber kvinner.

Trohaug mener det først og fremst er utgivelseslisten til forlaget som må vise til mangfold og representativitet, ikke de ansatte.

– Kjønn på de ansatte i min redaksjon er først interessant hvis vi ser at det speiler seg i utgivelseslisten, sier hun til Klassekampen.

– Bøkene vi gir ut, er svært varierte. Vi har mange bøker for typiske guttelesere, og vi er opptatt av mangfold og representasjon både når det gjelder kjønn, etnisitet, legning og sosioøkonomisk bakgrunn, fremholder Trohaug.

Hun peker på at redaksjonen også har en egen mangfoldsansvarlig som er koblet på hvert eneste prosjekt. Samtidig ønsker hun seg flere mannlige søkere.

– Når vi har utlyst stillinger de siste årene, har det knapt vært mannlige søkere, sier Trohaug.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂