Egmont overtar Bonniers eierandel i Cappelen Damm og blir dermed eneeier i forlaget.

– Posisjonen som 100 prosent eier i Cappelen Damm passer svært godt med vår langsiktige, publisistiske rolle i Norge. Jeg er stolt over Cappelen Damms forfattere, forleggeri og digitale utvikling, sier konsernsjef i Egmont og styreleder i Cappelen Damm Holding, Steffen Kragh.

Med et heleid Cappelen Damm, i tillegg til mediehuset TV 2, magasinutgivelser i Story House Egmont og filmproduksjon i Nordisk Film, styrker Egmont sin posisjon som publisist i Norge.

Kragh opplyser til Dagens Næringsliv at de har betalt 1 milliard kroner for Bonniers andel. Det verdsetter da Cappelen Damm til 2 milliarder kroner.

Bonnier-eide Cappelen og Egmont-eide Damm fusjonerte i 2007. Bonnier har nå gitt Egmont mulighet til å kjøpe Bonniers andel.

– Vi gleder vi oss til å støtte forlaget videre på lang sikt. Det skjer mye spennende i forlagsbransjen, ikke minst på den digitale siden, sier Kragh.

Samtidig understreker han at Egmont ikke har planer om omlegginger og endringer i selskapet.

– Cappelen Damm styrer skuta svært godt. Jeg har fulgt utviklingen tett som styreleder og vil gjerne skryte av det arbeidet Cappelen Damms medarbeidere har stått for, sier han.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂