En mann er siktet for å ha forlatt en jente i hjelpeløs tilstand på et hotellrom i Sarpsborg. Et bilde av jenta lagt ut på mannens Snapchat-konto omtales som sentralt i etterforskningen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Et bilde av den 15 år gamle jenta som ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg, ble lagt ut på den siktedes Snapchat-konto. Politiet mener bildet er sentralt.

En 26 år gammel mann er varetektsfengslet og siktet for å ha forlatt jenta i hjelpeløs tilstand.

– Jeg kan bekrefte at det lå et bilde av henne ute på Snapchat, på siktedes «story», før denne hendelsen ble varslet inn til AMK. Det er sentralt for politiet å finne ut av omstendighetene rundt dette bildet og når det ble tatt, sier krimsjef Kai Andersen ved Sarpsborg politistasjon til VG.

15-åringen ble funnet død på et rom på Hotell Olav Digre i sentrum av Sarpsborg torsdag.

Dødsårsaken er ikke kjent. Jenta skal obduseres mandag, og det er ventet at obduksjonsrapporten foreligger onsdag, skriver avisen.

Den siktede erkjente ikke straffskyld da han ble framstilt for varetektsfengsling lørdag og sa han ville samarbeide med politiet. Halden tingrett mente imidlertid det var fare for bevisforspillelse og varetektsfengslet 26-åringen i en uke.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.