Navalnijs lege Anastasia Vasiljeva i samtale med hans bror Oleg i Omsk 21. august. Tydelig preget. Foto: Aleksej Malgavko/Reuters/Scanpix

Flyet med Aleksej Navalnij har forlatt Omsk og er på vei til Tyskland og Charité-hospitalet. Der vil legene kunne fortelle mer om hva han har fått i seg. Svarene fra russiske leger har vært til dels merkverdige.

De har ikke villet flytte ham pga hans tilstand, men tyske leger slapp omsider til og kunne konstatere at han tålte å flyttes.

Navalnijs lege har en teori om hvorfor russerne har holdt ham tilbake:

Navalnyjs personlige lege, Anastasia Vasiljeva, sa i et intervju fredag at hun trodde myndighetene har forsøkt å holde ham igjen lenge nok til at giften hun mener han er gitt, skulle forsvinne helt fra blodomløpet og bli umulig å identifisere, skriver New York Times.

Det heter seg at Navalnij har fått i seg industrielle kjemikalier. Testresultatene kan sette Putin i forlegenhet. Hvordan havner gifter i teen som serveres på et fly?

Ellrt håpet Putin at Navalnij nå vil bli i Vesten? Navalnij har hele tiden ment at han må være i Russland for å kunne lede opposisjonen.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.