En av de som søker koronakrisehjelp: Herborg Kråkevik. Her ser vi henne i Oslo i 2019, i stykket «Sommeren uten menn». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mange av landets mest kjente og populære artister har i sommer søkt om støtte fra et utvidet Statens kunstnerstipend, melder VG. 70 millioner kroner er øremerket ordningen, og skal fordeles som en engangssum på 100.000 kroner til 700 personer. 3700 søknader kom inn før fristen gikk ut 5. august. Mange vil derfor ikke få statlig hjelp til å betale regninger i høst.

Blant de som søker økonomisk støtte fra staten, finner vi etablerte artister som Bjarne Brøndbo, Bjørn Eidsvåg, Susanne Sundfør, Morten Abel, Øystein Greni, Kari Bremnes, Herborg Kråkevik, Benedicte Adrian, Jørn Hoel, Anita Hegerland, Anja Garbarek og Trine Rein.

Da CD-salget stupte, ble inntekter fra livekonserter og forestillinger det viktigste.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.