Alex Ramstad Døsvik (29) skal vigsles til prest i Nidarosdomen i Trondheim senere denne måneden.

Døsvik har sittet flere år i Kirkerådet som representant for Nidaros bispedømme, samtidig som hen har studert teologi ved Universitetet i Oslo, skriver Vårt Land.

Tidligere kirkerådskollega Therese Egebakken er svært kritisk til dette.

«Det bør i det minste komme en teologisk avklaring/forklaring fra den åndelige ledelsen (biskopene) i folkekirken rundt hva dette faktisk teologisk betyr, hvis de mener det er riktig at en person uten kjønn blir prest i kirken», skriver hun på Facebook.

Hun legger til at hun i tillegg er bekymret for hva Døsvik kommer til å formidle som sannhet i kirka.

– At Gud skaper mennesket uten et kjønn? At mennesket kan endre sitt kjønn? Dette er svært alvorlig, gjentar hun.

Alex Ramstad Døsvik selv er krenket over kritikken.

– Og jeg synes det er leit å bli mottatt som prest i Den norske kirke med en slik reaksjon fra noen som sitter i kirkeledelsen. Det er trist at det finnes slike holdninger og omtale av medmennesker på i Den norske kirke. Gud har skapt oss alle i sitt bilde. Vi er sett og elsket for den vi er, ikke for den andre mener vi skal være, skriver hen til Vårt Land i en tekstmelding.

Hen får støtte fra flere, blant dem domprost i Nidaros, Kristin Moen Saxegaard, som skal medvirke i den nevnte vigslingsgudstjenesten i Nidarosdomen.

– Alle vigslinger er fine. Jeg kjenner ikke Alex godt selv, siden jeg er relativt ny i jobben, men merker at hen er veldig velkommen. Hen har hatt sin vei, som har vært krevende, men er nå i mål og tas godt imot i Nidarosdomen, sier Saxegaard.

Også Nidaros-biskop Herborg Finnset støtter vigslingen av den kjønnsløse.

«I Guds regnbuefolk er det plass til oss – slik vi er. Jeg tror denne unge, fine representanten for kirka vil gjøre en utmerket tjeneste som prest», skriver hun.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.