Istrehågan utenfor Sandefjord: Den mektige stevnen på Istrehågan-skipet reiser seg fire meter opp fra bakken. Det har stått her i minst 1500 år. Slike steinskip (gravplasser) er en sjeldenhet i Norge, men er vel kjent særlig fra Sør-Sverige og øyene i Østersjøen. Foto: Tone Rudberg / NTB scanpix

Vestfold og Telemark fylkeskommune vurderer å gå til politiet for å få slutt på det som kan være voodoo-ritualer på Istrehågan i Larvik.

Istrehågan i Larvik er en 1500 år gammel fredet gravplass. Nå har fylkeskommunen sett seg lei på det de mener er gjentakende voodoo-ritualer som finner sted der, melder Vårt Land.

– Vi ønsker å få en slutt på denne praksisen og vurderer å anmelde saken, sier Ragnar Orten Lie, arkeolog og prosjektkoordinator i fylkeskommunen, til avisa.

I helga ble det igjen gjort funn av de mulige ritualene: En halshogget svart hane lå mellom plastlys, og på bakken rundt hadde noen tegnet symboler med bakepulver.

– Vi tenkte først at dette stammer fra en okkult seremoni, men vi tror nå at det kan dreie seg om voodoo, sier Lie.

Fylkeskommunen har fått hjelp av religionsviter Fredrik Gregorius ved universitetet i Linköping til å tolke funnet. Både i 2018 og 2019 ble det gjort lignende funn.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂