Dow Jones falt 500 poeng med en gang nyheten sprakk. Foto: youtube

Annet kvartal ble elendig for amerikansk økonomi. Det ligger an til en nedgang på hele 32,9 prosent i brutto nasjonalprodukt, overført på årsbasis. De endelige tallene foreligger først 27. august. At vi ser en rekordartet kontraksjon er det ingen tvil om.

America’s economy suffered a historic collapse in the second quarter of this year, with Commerce Department figures showing Gross Domestic Product plummeting by 32.9 percent in annualized terms as business activity ground to a halt due to the pandemic.

“The bottom fell out of the economy in the second quarter,” said Sung Won Sohn, a finance and economics professor at Loyola Marymount University in Los Angeles. “The outlook is not very good. Americans are not behaving well in terms of social distancing, the infection rate is unacceptably high and that means economic growth cannot gain any traction.”

Alle amerikanere vil kanskje ikke være enig i at smitteraten skyldes at folk er dårlig på sosial distansering. Myndighetene i særlig Demokratisk styrte stater har lukket småforetak med hard hånd, mens store kjøpesentra som Walmart får være åpne.

Det ligger nå an til en ny hjelpepakke for vanlige mennesker. Denne har i noen grad dempet sjokket, men statsgjelden stiger faretruende og nærmer seg 30 billioner dollar.

Søylen til høyre er skremmende og kan reise tvil om Trump vil klare å bli gjenvalgt. En regnet med et økonomisk oppsving på høsten, slik at amerikanerne kunne gå til valg på en opptur. Det er nå i det blå og i prinsippet kan alt skje.

Demokratene kjører på lockdown, men Amerika tåler ikke en ny periode med nedstengning, da kan økonomien bli permanent skadet.

 

America’s GDP Suffers Record Collapse, Jobless Claims Point to Stalling Recovery 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.