Koret i katedralen i byen Sheffield i England har altfor mange hvite barn. Dette har tydeligvis plaget kirkeledelsen i flere år. Den gamle industribyen Sheffield har en stor og voksende innvandrerbefolkning, og disse «mangler» i katedralens kor, mener kirkeledelsen, som derfor har lagt ned det eksisterende koret for å starte på nytt. Koret besto av 18 barn og 10 voksne.

For some years the Dean and Chapter have been looking carefully at the music offer of Sheffield Cathedral. They have come to the conclusion that there needs to be significant change. This is in order to create a Music Department and Choir ready for the exciting future of the mixed urban community in which we live and work.

Following a review of the Music Department in 2019, Sheffield Cathedral Chapter has decided that a completely fresh start is needed. As a result, Chapter concluded this is the right time to close the current Cathedral Choir.

Dekanus Peter Bradley sa at byen endrer seg raskt, og at de ønsker å nå ut til deler av byen som de ikke har nådd tidligere:

“The city is changing pretty quickly and we feel cathedral music needs to have a wider reach. We want to be more ambitious, and that means engaging with a wider group of children and reaching parts of the city we haven’t reached before.»

Bradley la til at selv om det ville være smertefullt å oppløse koret, så var det den rette beslutningen. Han tror også at andre katedraler vil gjøre det samme. Han la ut en melding på katedralens nettside for å forklare hvorfor denne beslutningen ble tatt.

Frustrerte kormedlemmer og foreldre har startet en protest mot oppløsningen av det tradisjonsrike koret. Dette er ikke noen god løsning eller fremgangsmåte, mener de. Over 3000 har skrevet under på en underskriftskampanje for å beholde koret.

The Church of England ødelegger sitt eget grunnlag ved å forkaste sine egne følgere i den tro at de kan etterfylle med innvandrere med en annen tro og kultur. Akkurat som Den norske kirke. De har ikke forstått sitt eget mandat og makter ikke å ivareta tusen år med kristen tradisjon.

Classic FM     Sheffieldcathedral    BBC    The Guardian

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂