Skjermdump fra dansk TV 2s dokumentar. Deler av dokumentaren er publisert av Ekstra Bladet. 

Helsebyråden i Aarhus trekker kravet om en midlertidig forføyning mot dansk TV 2 og vil frafalle saken mot fire TV 2-ansatte for skjult opptak på et sykehjem.

Med samtykke fra de pårørende brukte TV 2 i fjor høst skjult kamera da de fulgte en dement 90 år gammel kvinne på et av byens sykehjem. Opptakene ble til en dokumentar, som ble stoppet før den ble vist på TV.

Aarhus kommune hadde bedt om en midlertidig forføyning og fikk medhold i to rettsinstanser, fordi retten mente kvinnen selv ikke var i stand til å gi samtykke. Fire ansatte i TV 2 ble politianmeldt og senere siktet i saken.

Nå snur Aarhus og vil både trekke forføyningen og politianmeldelsen.

– Politikerne har gitt uttrykk for at de, i likhet med meg, gjerne vil at opptakene skal vises, forutsatt at vi ikke gjør noe ulovlig, sier helsebyråd Jette Skive, som i et ekstraordinært kommunestyremøte vil be som støtte til å droppe saken.

Nyhetsdirektør Mikkel Hertz i TV 2 , som var blant de siktede, gleder seg over at publikum nå kanskje får se dokumentaren.

– Skjer det, kan jeg glede meg på vegne av TV 2 og dokumentaravdelingen, som har gjort et fremragende stykke arbeid. Og på vegne av de mange som ikke er stand til å gi eget samtykke, sier han til sin egen kanal.

Han undrer seg over at saken måtte havne i tingretten og lagmannsretten før «Aarhus tok til fornuften».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.