Politi og mannskaper fra Heimevernet har holdt vakt på Svinesund. Bildet er tatt i slutten av mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siden mars har minst 3.987 utenlandske personer blitt stanset på grensa inn til Norge. Siden 1. juni er oppgangen kraftig.

Det viser tall som VG har samlet inn fra Øst, Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark politidistrikter. I tillegg har minst 26 personer blitt bortvist etter å ha kommet seg inn i landet.

Tallet omfatter dem som har prøvd å komme seg inn i landet etter at den koronarelaterte forskriften om bortvisning av utlendinger uten lovlig opphold i Norge trådte i kraft 15. mars i år.

Fra 1. juni og fram til nå er tallet minst 1.864 personer.

Ifølge VG er påtrykket størst på grenseovergangene ved Ørje og Svinesund, i tillegg til på Oslo lufthavn, alle innenfor området til Øst politidistrikt.

– Fra 1. juni og til og med søndag 5. juli har Øst politidistrikt bortvist 1.273 utlendinger, hvorav 967 kom via våre grenseoverganger på vei, forteller seksjonsleder Merete Beck.

De aller fleste er statsborgere fra østeuropeiske land og svensker, ifølge politiet.

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.