De kriminelle i Nederland drev et profesjonelt torturkammer. En av metodene som benyttes flittig er å binde ofrene til en stolpe slik at de er helt forsvarsløse. Her demonstrerer en brasiliansk NGO metoden for å minne om metodene som ble benyttet av juntaen som styrte landet i 1964. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Nederlandsk politi har avdekket flere skjulte konteinere som har blitt benyttet som hemmelig fengsel og torturkammer av kriminelle like sør for Rotterdam.

Fransk og nederlandsk politi avdekket nylig et omfattende europeisk kriminelt nettverk, noe som har ført til pågripelser av over 800 personer rundt om på kontinentet.

Etter å ha avlyttet kriminelles telefonsamtaler ble et lagerbygg nylig stormet av politiet i en by like sør for Rotterdam. Seks menn ble pågrepet, og i lageret fant politiet også til sammen sju konteinerne.

Politiet antar at konteinerne har vært en del av et omfattende narkotikanettverk. Før politiet stormet lageret, advarte de potensielle ofre – som følgelig gikk i skjul.

Konteiner-anlegget blir av politiet beskrevet som et «fengsel i underverdenen»

– Seks av konteinerne ble brukt som fengselsceller hvor folk kunne bli bundet fast, mens den andre konteineren kun ble benyttet som et torturkammer, sier den nederlandske lederen for etterforskningen.

Konteinerne var lydtette, og veggene var dekket av aluminiumsfolie for å skjule det som var på innsiden fra varmesøkende kameraer. Samtlige konteinere var utstyrt med håndjern på gulv og i takene.

Det såkalte torturkammeret var utstyrt med en tannlegestol, hvor hender og føtter kunne bindes fast. Der ble det også funnet blant annet hagesakser, sag, skalpeller, tang og maskeringsteip.

Politiet sier at bortføringene var nøye planlagt og at de kriminelle besto av flere grupper, utstyrt med våpen, falske politiklær og -biler, stoppskilt og skuddsikre vester.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.