Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik, NTB Scanpix

Greske myndigheter og charterselskapet TUI (tidligere Star Tour) har havnet i full krangel etter at den svenske avdelingen forrige uke sendte et charterfly til Rhodos. Nå har greske myndigheter stanset kommende torsdags flyvning. Stikkordet er korona.

Sist torsdag sendte TUI et fly ned til Rhodos, angivelig i strid med greske reiserestriksjoner. Såvel greske myndigheter som gresk presse, reagerte. Greske myndigheter innrømmet at de hadde gitt tillatelse til at TUI kunne sende et fly med markedsføringsagenter, men reagerte da mer enn 60 % av passasjerene ombor opplyste at de var vanlige turister.

Flight from Sweden lands in Rhodes despite ban

A flight from Sweden landed on Rhodes on Thursday, despite not being on the list of “green light” countries, whose residents are allowed to enter Greece.

Initial reports stated that the flight had a special licence to land, as it transported journalists and tourism agents, in order to see the protocols and health mandates that have been put in place by the Greek government.

However, passengers from the airplane claimed that they came to Greece for holidays. (Greek City Reporter)

Etter noen dager i sol og middelhavssus kom reaksjonene fra greske myndigheter.

Men nu står det klart att de grekiska myndigheterna dragit in tillståndet för Tui:s nästa flight, som skulle ha lyft på torsdag den 9 juli.

– Anledningen är bland annat den uppståndelse som var kring det första flyget i svensk och grekisk media, säger Adam Györki.

– Alla som var på det svenska flyget testades för covid-19 och ingen har rapporterats smittad. I och med detta har vi bevisat att det finns ett säkert och bra sätt att ta svenskar på semester till Medelhavet.

Tui kommer flyga ner ett tomt plan för att hämta hem de resenärer som befinner sig på Rhodos. Personer som har köpt biljett till den stoppade flighten kommer att erbjudas möjlighet att resa vid ett senare tillfälle, alternativt återbetalning. (Aftonbladet)

Vi har forsøkt å komme i kontakt med det norske kontoret for TUI, men har ikke lykkes med å få kontakt. Fra nettsidene fremgår det at de vil operere som normalt, etter 15.juli.

Også den britiske statsministerens far, Stanley Johnson, skapte oppstandelse da han lørdag, i strid med alle reiseråd plutselig landet på flyplassen i Athen. Han hevdet at han måtte ned for å gjøre sin feriebolig korona-sikker, og har foreløpig fått bli.

Hellas ventes å avvikle alle resiserestriksjoner fra og med 15. juli.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.