En av de berørte modellene, en Volvo S60, 2018-modell. Foto: Volvo Cars

Kinesisk-eide Volvo Cars tilbakekaller over to millioner biler på grunn av en feil med fester til sikkerhetsbeltet. Tilbakekallelsen rammer vel 84.000 bileiere i Norge og over 400.000 i Sverige, og kommer en mnd før tiårsjubileet for det kinesiske oppkjøpet.

Bilerne som tilbakekalles er modellene av Volvo S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 och S80L som ble produsert i perioden 2006-2019.

De berörda bilägarna kommer nu få hem ett brev.

– Vi skickar ut ett brev till alla berörda kunder och informerar om felet som kan finnas i bilen. Vi berättar också vad man själv kan göra för att undersöka bilen och att man ska kontakta verkstaden för att boka en tid och få bilen åtgärdad. (SR)

Det er ikke kjent hvor mye dette vil koste Volvo Cars, som beskriver tilbakekallelsen som «et forebyggende tiltak». Totalt omfattes 2.183.701 biler på verdensbasis.

Årsaken er et potensielt problem med en stålkabel i setebeltet i bilenes forseter.

I Norge tilbakekalles 84.094 biler, skriver Erik Trosby, pressekontakt i Volvo Cars Norway, i en epost til E24.

Fadesen kommer en måned og en dag før tiårs-jubileet for det kinesiske oppkjøpet av den svenske industriens største flaggskip, Volvo. I dag eies Volvo av Zhejiang Geely Holding Group (浙江吉利控股集団).

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.